Twintig N-wegen in Nederland krijgen in 2019 trajectcontroles

Dat heeft het Openbaar Ministerie eind december 2017 bekend gemaakt. De trajectcontroles vergroten de verkeersveiligheid.

2 van de 20 trajectcontroles komen in Noord-Brabant: op de N261 in Tilburg en de N639 tussen Chaam en Baarle Nassau. Het Openbaar Ministerie verwacht dat alle 20 installaties in 2019 aan zullen staan.

Meer verkeersslachtoffers

N-wegen zijn vaak provinciale wegen, met veel verkeer en verkeersongevallen. Uit analyses blijkt dat juist op deze wegen relatief meer verkeersslachtoffers vallen dan op andere wegen. Daarom treffen wegbeheerders, politie en OM maatregelen op het gebied van infrastructuur, educatie en handhaving. Met het plaatsen van de trajectcontroles intensiveert het Openbaar Ministerie de handhaving op deze wegen.

Locatiekeuze

Bij de keuze van de locaties is, in overleg met de politie, gekeken naar meerdere factoren; het ongevalspercentage, het aantal snelheidsovertredingen en de risicofactoren. Met de wegbeheerders op de N261 in Tilburg en de N639 tussen Chaam en Baarle Nassau is overeenstemming bereikt over het plaatsen van een trajectcontrole.