Twee flitspalen op N270

Er staan twee nieuwe flitspalen op de N270, de Deurnese Langstraat.

Relatief veel snelheidsovertreders, relatief veel (dodelijke) ongevallen én signalen van omwonenden. Voor de provincie Noord-Brabant, gemeente Deurne en politie aanleiding om het Openbaar Ministerie te vragen om plaatsing van flitspalen op de Deurnese Langstraat. Het plaatsen van deze palen moet de verkeersveiligheid vergroten en het aantal verkeersslachtoffers terugdringen.

Positief besluit

Het OM nam een positief besluit. De flitspalen staan sinds vrijdag 5 september op hun plek: één ter hoogte van kilometerpaal 27 en één ter hoogte van paal 28,650. Ze blijven werken tot aan de reconstructie van de N270 tussen Deurne en de Limburgse grens. Dit is één van de maatregelen die vooruitlopen op die aanstaande wegconstructie.

Omwonenden

Wethouder Helm Verhees van de gemeente Deurne: “Er is extra bebording geplaatst en het volginformatiesysteem is hersteld. De politie controleert ook regelmatig op snelheid. De maatregelen zijn mede ingevoerd op nadrukkelijk verzoek van omwonenden. Zij hebben aangegeven dat er vaak hard gereden wordt.”

Verhogen verkeersveiligheid

Het pakket aan maatregelen moet de verkeersveiligheid op deze ‘dodenweg’ verhogen.  “We weten allemaal dat te hard rijden gevaarlijk is voor onszelf en onze medeweggebruikers. Helaas is handhaving door de politie toch nodig om mensen zover te krijgen dat ze zich aan de regels houden. Ik hoop dat deze maatregel bijdraagt aan onze inzet om het aantal verkeersslachtoffers terug te dringen”, aldus gedeputeerde Christophe van der Maat. Binnenkort treden de flitspalen in werking.