Th. J. Rijkenschool uit Elshout beste verkeersklas van regio ‘s-Hertogenbosch

Honderdvijftig enthousiaste zeven en achtste groepers streden op woensdagochtend 27 maart vol overgave om de titel Beste Verkeersklas van de regio ‘s-Hertogenbosch.

Na een spannende finale sleepte de Th. J. Rijkenschool de felbegeerde titel, een beker en een geldbedrag van 500 euro in de wacht, te besteden aan verkeersgerelateerde zaken.

Theater de Lievekamp

Veilig Verkeer Nederland (VVN) organiseerde deze spannende en leerzame verkeersquiz voor leerlingen van groep 7 en 8. Gestoken in gekleurde T-shirts streden de leerlingen in Theater De Lievekamp tegen elkaar. Aan de hand van 30 verkeersvragen testte quizmaster Jerre Maas de verkeerskennis. Daarmee was het prima gesteld! De kinderen wisten zich goed door de vragen heen te slaan, en de eindscores lagen erg dicht bij elkaar.

Gaaf spel

De deskundige jury, bestaande uit Juliette van Baar (GGA coördinator GGA  ’s-Hertogenbosch), Mariëtte Meulenbroek (Provincie Noord-Brabant Team Verkeersveiligheid) en Geert Baltussen (Veilig Verkeer Nederland), zag dat de Th. J. Rijkenschool uit Elshout het beste scoorde. Met 61 punten waren zij de terechte winnaar! De tweede plaats zat er wel heel erg dichtbij met 57 punten: basisschool De Touwladder uit Sint-Michielsgestel. Basisschool St. Lambertus uit Haren had maar één puntje minder (56) en dus waren zij de winnaar van de derde prijs. Daarmee kwam basisschool De Heijcant uit Schijndel op de vierde plaats te staan met 48 punten. De vijfde plaats was voor de Mariaschool uit Vinkel met 46 punten.

“Het was echt een gaaf spel, zeker nu we gewonnen hebben”, merkt een van de leerlingen van de winnende school lachend op. Ook de leerkrachten zijn enthousiast over de interactieve aanpak: “Dit is echt een leuke manier om extra aandacht aan de verkeersregels te geven. En dat de leerlingen mee mogen doen aan een finale vinden ze leuk en spannend!”