Snelheidsmeters

Snelheidsmeterspaarpot Lith: 31 oktober t/m 21 november

donderdag 23 november 2051

Een snelheidsmeter die goed weggedrag beloont! De zesde Brabantse inzet van deze bijzondere meter is in Lith (gemeente Oss). De aftrap was op 27 oktober.

Iedereen die zich op de Meester van Coothstraat aan de maximumsnelheid van 50 km/uur houdt, brengt geld in de spaarpot. “Een systeem dat op een positieve manier bijdraagt aan gedragsverandering”, noemt gedeputeerde Christophe van der Maat deze bijzondere snelheidsmeter.

Floor, Mirthe, Tess en Tygo van de Leerlingenraad van basisschool De Meander hebben de hoofdrol bij de onthulling van de snelheidsmeterspaarpot. Samen doen ze de stekker in het stopcontact, zodat de paal meteen aan gaat.

Julie-paaltjes

De eerste auto’s brengen na enkele seconden de stand al op een paar cent. Daar mag natuurlijk veel meer bij! De gedeputeerde geeft het goede voorbeeld en rijdt met de vier kinderen in zijn auto, met 44 km/uur langs de spaarpot. Hij brengt het saldo zo op bijna 1 Euro. Een symbolisch startbedrag voor de aanschaf van extra Julie-paaltjes om bij de school te plaatsen. Deze felgekleurde waarschuwingspalen maken het nóg een stukje veiliger voor de kinderen van De Meander.

Resultaat

Tijdens de inzet reed nog maar 3,5% te hard, een daling van 30%! De spaarpot bracht € 2000,- op.

Ook in jouw gemeente?

Interesse om de snelheidsmeterspaarpot ook in jouw gemeente in te zetten? Lees hier alle antwoorden op de veelgestelde vragen>