Snelheidsmeters

Snelheidsmeterspaarpot Lith: 31 oktober t/m 21 november 2018

zondag 29 juli 2029

Een snelheidsmeter die goed weggedrag beloont! De zesde Brabantse inzet van deze bijzondere meter was in Lith (gemeente Oss). De aftrap was op 27 oktober.

Iedereen die zich op de Meester van Coothstraat aan de maximumsnelheid van 50 km/uur hield, bracht geld in de spaarpot. “Een systeem dat op een positieve manier bijdraagt aan gedragsverandering”, noemde gedeputeerde Christophe van der Maat deze bijzondere snelheidsmeter.

Floor, Mirthe, Tess en Tygo van de Leerlingenraad van basisschool De Meander hadden de hoofdrol bij de onthulling van de snelheidsmeterspaarpot. Samen deden ze de stekker in het stopcontact, zodat de paal meteen aan ging.

Julie-paaltjes

De eerste auto’s brachten na enkele seconden de stand al op een paar cent. Daar mocht natuurlijk veel meer bij! De gedeputeerde gaf het goede voorbeeld en reed met de vier kinderen in zijn auto, met 44 km/uur langs de spaarpot. Hij bracht het saldo zo op bijna 1 Euro. Een symbolisch startbedrag voor de aanschaf van extra Julie-paaltjes om bij de school te plaatsen. Deze felgekleurde waarschuwingspalen maken het nóg een stukje veiliger voor de kinderen van De Meander.

Resultaat

Tijdens de inzet reed nog maar 3,5% te hard, een daling van 30%! De spaarpot bracht € 2000,- op.

Ook in jouw gemeente?

Interesse om de snelheidsmeterspaarpot ook in jouw gemeente in te zetten? Lees hier alle antwoorden op de veelgestelde vragen>