Scholen in regio ‘s-Hertogenbosch doen verkeersquiz

Veilig Verkeer Nederland regio Zuid organiseerde in opdracht van de regio ’s Hertogenbosch de online Verkeersquiz. Een spannende en leerzame quiz voor leerlingen uit groep 7 en 8.

Eerst waren er online voorrondes waarin de leerlingen binnen de eigen klas (online dus!) streden tegen andere scholen. De vijf best scorende scholen gingen door naar de finale. Die was op 2 mei in theater De Lievekamp in Oss. Daar gingen ze de strijd aan om de titel ‘Beste Verkeersklas’. Na een spannende finale sleepte basisschool De Hasselbraam uit Haaren de felbegeerde titel, een beker en een geldbedrag van € 500 in de wacht, te besteden aan verkeersgerelateerde zaken.

Verkeer is leuk

“Het was echt een gaaf spel, zeker nu we gewonnen hebben”, merkt een van de leerlingen van de winnende school lachend op. Ook de leerkrachten zijn enthousiast over de interactieve aanpak: “Dit is echt een leuke manier om extra aandacht aan de verkeersregels te geven. En dat de leerlingen mee mogen doen aan een finale vinden ze leuk en spannend!”

Met de inzet van de verkeersquiz maakt Veilig Verkeer Nederland het thema verkeer voor kinderen leuk en spannend. De leerlingen discussiëren over verkeerssituaties en leren hoe ze de verkeersregels goed toe moeten passen. Het is ook een duidelijke graadmeter van het kennisniveau van de leerlingen.