Ossendrecht maakt zich klaar voor aftrap ‘Bedankt dat je langzamer rijdt’

Een enthousiaste groep buurtbewoners van de Ossendrechtse Onze Lieve Vrouwe Ter Duinenlaan hielp op 19 september mee aan de voorbereidingen van het project ‘Bedankt dat je langzamer rijdt’.

De campagnematerialen moeten bestuurders op een positieve manier bewustmaken van hun verkeerde weggedrag: te hard rijden.

Samenwerken

De bewoners werkten samen met de gemeente, Veilig Verkeer Nederland, het wijkteam, buurtpreventie en NUL verkeersdoden Brabant om het campagnemateriaal in de straat te bevestigen. Ze versierden de straat met vlaggen en banners en bevestigden posters met de tekst: ‘Bedankt dat je langzamer rijdt’.

Levensgevaarlijk

Bewoners en omwonenden van de Onze Lieve Vrouwe Ter Duinenlaan spreken van levensgevaarlijke situaties. Ondanks de aanduiding van een 30-km zone wordt er ontzettend hard gereden. Om deze verkeershinder tegen te gaan ondernamen de gemeente en bewoners al eerder actie. De gemeente bekeek de weginrichting van de straat. Bewoners parkeerden hun auto’s bewust aan de kant van de weg om deze te versmallen, zodat bestuurders hun snelheid zouden moeten verlagen.

Niet genoeg

Helaas bleek dit niet genoeg. Bewoners zien nog vaak bestuurders te hard rijden. In samenspraak met de gemeente en buurtbewoners is besloten het project ‘Bedankt dat je langzamer rijdt’ uit te voeren om de hoge snelheid op deze doorgaande weg naar België te verlagen. Met bewonersbijeenkomsten zijn buurtbewoners over het project geïnformeerd en erbij betrokken.

Aftrap 25 september

‘Bedankt dat je langzamer rijdt’ bestaat uit een combinatie van burgerparticipatie, gedragsbeïnvloeding en handhaving. Op dinsdag 25 september is de officiële aftrap van het project met de wethouder van Woensdrecht en de burgemeester. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.