Het verhaal van Wout Boevé

“Wat me is bijgebleven, is dat haar oordopjes nog over de buitenspiegel van de auto hingen.”

Agent Wout Boevé (31) is werkzaam als operationeel specialist bij de politie Midden-Nederland. Hij was meerdere malen getuige van smartphonegerelateerde verkeersincidenten.

Koptelefoon en mobieltje

Boevé vertelde een meisje over een heftig incident dat hij had meegemaakt. Het meisje dat hij aansprak, was hem tegemoet gekomen op de fiets. Ze had een koptelefoon op en een mobieltje in de hand. Ze reed op het midden van de weg. “Mijn verhaal maakte best indruk, maar ik merkte ook dat ze zich totaal niet bewust was van het gevaar. Pure onwetendheid. Omdat waarschijnlijk meer jongeren niet beseffen welk risico ze lopen, heb ik een bericht op Facebook geplaatst. Dat bericht is meer dan 300.000 keer bekeken. Ik kreeg duizenden reacties, zowel van ouders als van kinderen.”

Klaar als een klontje

“In de praktijk zie ik dat het telefoongebruik in het verkeer nog altijd toeneemt. Evenals het aantal verkeersslachtoffers. De relatie tussen die twee is voor mij zo klaar als een klontje. De mobiele telefoon is zonder meer verantwoordelijk voor het stijgend aantal verkeersslachtoffers. Maar handhaving is buitengewoon lastig.” Lees meer>

Beeld: NH nieuws