Helden van NUL: Isha, Lieke, Bleona en Linsey

Vier leerlingen van OBS De Hoef-Hugo in Waalwijk vroegen de gemeente om een Tommy-Boy verkeerslicht. En dat kregen ze!

Dinsdag 9 april was het dan zo ver: het speciale verkeerslicht voor fietsers werd in gebruik genomen. Wethouder Ronald Bakker huldigde de vier als ‘Helden van NUL’.

v.l.n.r.: Isha, Lieke, Bleona en Linsey

Tommy-Boy

Toen Michael, de vader van Tommy-Boy Kulkens bij ze op school kwam, waren ze direct geraakt. De meiden wilden daarom aan alle kinderen en jeugd laten weten dat je niet met je telefoon bezig moet zijn in het verkeer. Het verkeerslicht is vernoemd naar Tommy-Boy die door een auto werd geschept toen hij bezig was met zijn telefoon. Het verkeerslicht speelt muziek af van Tommy-Boy’s playlist als je voor rood staat te wachten.

De komende maanden staat het speciale verkeerslicht bij de kruising tussen het Halve Zolenpad en de Burgemeester Smeelelaan. Het verkeerslicht komt iedere paar maanden op een andere locatie in Waalwijk te staan.

Kwetsbaar

Wethouder van verkeer Ronald Bakker is blij met de komst van het verkeerslicht: “Kinderen en jongeren zijn een kwetsbare groep in het verkeer en die kwetsbaarheid wordt vergroot door het gebruik van telefoons. Ik ben trots op het initiatief van Isha, Lieke, Bleona en Linsey en hoop dat door dit verkeerslicht ook andere jongeren nog meer gaan letten op hun veiligheid in het verkeer en de telefoon in de tas of broekzak laten.”

De meiden zijn zelf ook trots. Isha: ”Ik ben trots dat we het met ons vieren voor elkaar hebben gekregen.” Zelf hebben ze nooit meer oortjes in op de fiets. En de telefoon? Die blijft in de tas. Linsey: “Ik vind het een goed idee dat je straks een boete moet betalen als je het toch doet.”

Ken jij ook een echte held?

Iemand die het verkeer in Brabant een beetje veiliger maakt? Het kan je buurjongen zijn die het ijs van alle auto’s afkrabt, een basisschool die zelf verkeersborden maakt of een professional die zich al jaren zich inzet voor een bepaald onderwerp. Wij zijn op zoek naar heldenverhalen! Nomineer jouw ‘Held van NUL’ en mail naar: nulverkeersdoden@brabant.nl