Held van NUL: Johan Claereboets

Jarenlang zette hij zich met hart en ziel in voor de verkeersveiligheid: Johan Claereboets uit Breda.

Op 19 december nam hij afscheid bij de gemeente Breda: Johan gaat genieten van zijn pensioen. Maar niet voordat hij in het zonnetje is gezet voor zijn tomeloze inzet. De wethouder van verkeer huldigde Johan daarom als Held van NUL. Hij kreeg een certificaat met bijbehorende medaille.

Scholen

Vanaf 1990 is Johan gemeenteambtenaar, eerst bij de afdeling Parkeren en vanaf 1998 bij de afdeling Verkeer. Vanaf de oprichting van het Brabants VerkeersveiligheidsLabel (BVL) is hij erg betrokken bij scholen, ook bij het voortgezet onderwijs (Totally Traffic). Maar daar blijft het niet bij, Johans verkeersinzet gaat nog veel verder.

Hét contact

Johan is niet alleen contactpersoon voor tellingen en verkeersonderzoek in Breda, hij wordt al snel hét contact voor allerlei maatschappelijke organisaties, voor de fietsersbond en voor VVN. Hij denkt mee en organiseert ontzettend veel acties en activiteiten: fietsverlichtingscampagnes, oversteekcampagnes, snelheidscampagnes, te veel om op te noemen. Zijn enthousiasme en plichtsbesef maakt dat elke activiteit tot in de puntjes geregeld is.

Tot in de puntjes

Claereboets was in zijn werkzame jaren vaak op straat te vinden. Zo zette hij bromfietscontroles op in samenwerking met de politie. Hij draaide zijn hand nergens voor om. Een extra jas of pionnetje nodig? Een straat afsluiten? Iemand regelen om een startschot te geven bij een school of wijkraad, voor Johan geen enkel probleem. Een echte NUL-held!