742 Groene Voetstappen voor basisschool De Rietvink

Marianne de Bie, wethouder van Jeugd, Onderwijs en Cultuur heeft op EDWARD-day de Groene Voetstappen in ontvangst genomen op de basisschool De Rietvink in Breda. De school heeft een kleine 175 leerlingen en heeft in totaal 742 Groene Voetstappen verzameld. Dit is bijzonder te noemen, omdat één Groene Voetstap staat voor 1 kilometer zonder CO2-uitstoot.

Groene voetstappen

Te voet of op de fiets naar school gaan, is goed voor het milieu, goed voor de gezondheid en goed voor de verkeersopvoeding van kinderen. En niet onbelangrijk: meer lopen en fietsen en de auto laten staan, zorgt voor minder verkeersdrukte bij de school en en dus een veiligere schoolomgeving. Daarom stimuleren Bredase scholen via het Brabants Verkeersveiligheidslabel om werk te maken van verkeersveiligheid en verkeerseducatie met het “Groene Voetstappenproject”.

Alle kinderen van de 15 deelnemende Bredase scholen verzamelen in de week van 26 september of de week van 30 september Groene Voetstappen die zij krijgen voor iedere milieuvriendelijke verplaatsing naar school.