Gratis ValOpShoppen

Ben je goed zichtbaar op de fiets in het donker? Dan mag je wat leuks uitzoeken in de ValOpShop.

De ValOpShop is een soort pop-up shop. In deze donkere dagen staan twee opvallende bussen ’s morgens vroeg, of ’s avonds in de spits op een opvallende plek waar veel fietsers langskomen, bijvoorbeeld in de buurt van het station.

Belang van zichtbaarheid

Het meereizende promoteam van de ValOpShop gaat het gesprek aan met fietsers. “Weet jij hoe je kunt opvallen in het verkeer?”, of: “Waarom denk je dat het belangrijk is om goed licht te hebben op je fiets?” De gesprekjes zijn bedoeld om de fietsers even na te laten denken over het belang van goede verlichting en reflectie. Wie dat allemaal goed voor elkaar heeft, mag iets uitzoeken in de ValOpShop. Een hesje, lampje, reflector, een lichtgevend ventiel..

Gratis reparatie

Als de fietsverlichting het niet doet, kan de fietser het lampje tegen kostprijs laten repareren bij de altijd aanwezige mobiele fietsenmaker van de ValOpShop. Ze kunnen dan kiezen uit een simpel setje losse lampjes waarmee je veilig thuis komt (je moet dan wel thuis goede verlichting op je fiets zetten), een gemiddeld geprijsd lampje of een duurzame set. De reparatie zelf is gratis.

Waar?

De ValOpShop stond dit jaar al in: Oosterhout, Etten-Leur, Breda, Made, Rijsbergen, Steenbergen, Tilburg, Terheijden, Baarle-Nassau en Chaam. Ze gaan nog naar: Etten-Leur, Bergen op Zoom, Roosendaal, Tilburg, Rucphen en Goeree-Overflakkee.

Gemeenten kunnen nog steeds meedoen; ook in het nieuwe jaar. Zolang het ‘wintertijd’ is, blijft goed zichtbaar zijn belangrijk! Lees meer op de website>