Graffiti op Heusdense en Osse straten

Het wegdek van een aantal straten in de gemeenten Heusden en Oss is gesierd met bijzondere graffiti.

‘Bedankt dat je langzamer rijdt’ is te lezen op de Torenstraat in Drunen en op de Vendreef in Vlijmen. Op de Drunense Prins Hendrikstraat siert een afbeelding van spelende kinderen het wegdek. Die is ook te zien in Megen, Berghem, Geffen, Herpen, Ravenstein en Oss.

De gemeente Heusden koos bewust voor deze drie straten. Hierover kwamen klachten binnen over de snelheid óf vonden al verkeersongevallen plaats. Met de graffiti vraagt de gemeente op een positieve manier aandacht voor de gereden snelheid.

Effectmeting

In de drie Heusdense straten zijn recentelijk snelheidsmetingen uitgevoerd. Die worden herhaald nadat de straatgraffiti aangebracht is. Zo evalueert de provincie de effecten van de straatgraffiti op het verkeersgedrag van de verkeersdeelnemers. De afbeelding blijft naar verwachting ongeveer twee maanden zichtbaar. De verf is niet schadelijk voor het milieu.

Campagne NUL Verkeersdoden

De provincie Noord-Brabant is eigenaar van de mallen voor de graffiti en verleent de subsidie hiervoor in het kader van de campagne NUL Verkeersdoden.