Fluorfeest op Dongense basisscholen

De basisscholen in Dongen gaan op verschillende manieren aan de slag met zichtbaarheid in het verkeer. Zij vieren in de week van 28 oktober het Fluorfeest!

Alle leerlingen van de 10 BVL-scholen in de gemeente Dongen krijgen een – vanuit de provincie gesubsidieerd- presentje waarmee ze opvallen in het verkeer.

Fel en fluorescerend

Bij OBS de Springplank openen ze de week met een fluordag. Dan komen de kinderen en leerkrachten naar school in fluorescerende en felle kleding. Ze gaan knutselen aan mutsen met felle kleuren, felle polsbandjes, kettingen en bandana’s. Op het schoolplein staat een verkeersplein waar de kinderen het gehele schooljaar mee kunnen spelen. Het schoolplein wordt verder versierd met verkeerstekeningen van felle kleuren stoepkrijt. De verlichting van de kinderfietsen wordt gecontroleerd en de ANWB komt op bezoek.

Fietsverlichting

Bij de St. Jan school maken de leerlingen kennis met goed verlichte kleding voor als je in het donker naar buiten gaat. Er is een fietsverlichtingsactie en controle van de fietsverlichting. Op de J.J. Anspachschool maken ze twee groepsfoto’s op het schoolplein: één onverlicht en één met alle kinderen verlicht of reflecterend. Ook krijgen alle klassen les over verlichting en zijn er fluoractiviteiten in de totaal verduisterde speelzaal. Ook hier wordt bij de aanwezige fietsen de fietsverlichting gecontroleerd. Op De Wegwijzer krijgen leerlingen aan de hand van ANWB Streetwise verkeerslessen.

Val op!

De St. Agnes school controleert de fietsverlichting van de kinderen. Alles goed? Dan krijgen die kinderen een groene kaart. De Heilig Hart school organiseert een fietsverlichtingsactie, een spuitbusactie ‘Zet je licht aan’ en een Fluorfeest voor de hele school. Tijdens het Fluorfeest wordt een foto vanaf het dak gemaakt, als alle leerlingen in de woorden ‘Val op!’ op het schoolplein staan.

Kortom: een week vol activiteiten in het kader van zichtbaarheid in het verkeer!