FietsTelweek: 18 t/m 24 september 2017

De derde editie van de FietsTelweek gaat van start op 18 september.

Hoe verplaatsen we ons op de fiets? Met welke snelheid, op welke tijdstippen, met hoeveel tegelijk? En waar zitten de grote vertragingen? Deelnemers kunnen straks via de FietsTel-app feedback geven over verkeersveiligheid en fietsroutes beoordelen.

Fietsen veiliger maken

Opdrachtgevers van de FietsTelweek zijn de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland, Utrecht, Overijssel, Gelderland, Noord-Brabant, stadsregio Amsterdam en metropoolregio Rotterdam – Den Haag. Zij gaven bij de organisatie aan over welke (knel)punten ze meer willen weten. Zo kunnen ze fietspaden en -routes verbeteren en fietsen veiliger maken.

Het hele jaar tellen

Deze editie is duurzamer dan voorheen: het tellen gaat nu het hele jaar door. Ook gaat het onderzoek meer de diepte in. Deelnemers kunnen persoonlijke ervaringen delen, door het beoordelen van fietsroutes en melden van knelpunten onderweg. Aan de vorige edities deden ruim 42.000 fietsers actief mee. Samen telden zij meer dan 2.000.000 kilometers. De data die zij bij elkaar fietsten, leverden veel inzichten op en hebben nu al geleid tot eerste verbeteringen in het  fietsnetwerk. Lees meer>