Doe mee

Wil jij je ook inzetten voor NUL verkeersdoden?
Bekijk hieronder wat je allemaal kunt doen!

Rij MONO!

MONO rijden is ongestoord onderweg zijn. Zonder afleiding van je telefoon, met je ogen op de weg. Het is meer dan alleen je telefoon op ‘niet storen’ zetten. Om helemaal MONO te rijden, kun je nog veel meer doen. Lees alle tips!

Lees meer over MONO

AAN in het donker

Fietsers in het verkeer zijn kwetsbaar. Daarom is het belangrijk dat zij goed zichtbaar zijn. Wil jij ook zichtbaarheid in jouw gemeente of organisatie onder de aandacht brengen? Dat kan! Maak heel eenvoudig een gepersonaliseerde poster of banner.

Maak jouw poster

Online bannerset MONO

Verspreid de MONO-boodschap: download een online bannerset en plaats de banners op jouw eigen pagina of website.

Download een bannerset

Online bannerset verlichting

Vraag aandacht voor (fiets-)verlichting! Download een online bannerset speciaal voor jouw stad of gemeente. Zit jouw stad er niet tussen? Vraag dan een set aan!

Download een bannerset

Meld je actie aan

Zet jij je in voor NUL verkeersdoden Brabant? Dat willen we graag weten! Samen bereiken we meer. Laat ons weten waar en wanneer jouw actie plaatsvindt. Je hoeft niet in te loggen, alleen een formulier in te vullen. De redactie plaatst jouw actie dan op de Actiekaart!

Upload je actie

Autoruitdoekjes

Een vetlaagje op de binnenkant van je autoruit in combinatie met de laagstaande zon vergroot de kans op een ongeluk met 20%. Dus zorg voor goed zicht en houd je ruiten schoon. Vraag het drukbestand aan voor de speciale NUL autoruitdoekjes.

Vraag drukbestand aan

NUL zonnebril

Wist je dat 33% van alle Nederlandse automobilisten standaard een zonnebril in de auto heeft liggen? Zorg jij ook voor goed zicht? Download de Laat-mij-in-je-auto-liggen NUL zonnebril!

Download drukbestand

Posters zichtbaarheid

Heb je een evenement, bijeenkomst of iets anders waarbij zichtbaarheid in het verkeer een rol speelt? Download dan hier de drie belofteposters in A1- en A2-formaat!

Download de posters

Online bannerset zomeractie

Een laagstaande zon in combinatie met een vieze ruit kan heel gevaarlijke situaties in het verkeer opleveren. Goed zicht is dus heel belangrijk! Download de online bannerset om je websitebezoekers hieraan te herinneren!

Download de bannerset

Download de wild flyer

Jaarlijks zijn er in Brabant meer dan 1000 aanrijdingen met wild. Help mee Brabanders bewust te maken van het gevaar van overstekend wild en het juiste handelingsperspectief met deze speciale wild flyer in de vorm van een driehoek.

Download de flyer

Bestel de NUL wild banner

De NUL campagne richt zich op het bewust maken van overstekend wild. Uw gemeente kan daarbij aansluiten! Hang de banner(s) op naast de weg en maak je inwoners bewust van de kans op overstekend wild.

Vraag drukbestand aan

Online bannerset wild

Jaarlijks zijn er zo’n 7800 aanrijdingen met wild in Nederland. Vraag aandacht en bewustwording voor overstekend wild! Download een online bannerset die je kunt inzetten op websites.

Download de bannerset

Deel het NUL-effect

Benieuwd naar het NUL-effect van 2019? Of op zoek naar een handig middel om de effecten van onze verkeersveiligheidscampagne aan te tonen? Download dan hier de infographic en deel het NUL effect!

Download de infographic

Organiseer een fluorfeest

Opvallen in het verkeer is, zeker in de donkere maanden, ontzettend belangrijk. Organiseer daarom als school of vereniging een fluorfeest. Je kunt verschillende acties ondernemen voor alle leeftijden en basisschoolgroepen.

Download het draaiboek

Bestel ijskrabbers NUL

Op pad in de winter? Zorg voor goed zicht met de NUL ijskrabber! Wist je dat de maximale boete voor het niet volledig ijsvrij maken van de autoruit en spiegels kan oplopen tot € 380, – ?

Download drukbestand

Ik zie, ik zie… stickers

Zorg voor goed zicht. Download hier het drukbestand van de ‘Ik zie, ik zie…’ stickers van Brabant gaat voor NUL verkeersdoden.

Download de sticker

Visuals NUL social media

Wil je handige tips of feitjes delen via social media? Gebruik dan deze visuals om je boodschap onder de aandacht te brengen. De visuals zijn in verschillende formaten voor Twitter, Facebook en Instagram.

Download de visuals

Maak een deal met je kind

Geef jij het goede voorbeeld in het verkeer? En beloof je niet op de telefoon te kijken achter het stuur en je aan de snelheid te houden? Maak dan een deal met je kind! Download het contract en bijbehorend stickervel met raamstickers voor in de auto. Leuk en leerzaam voor je kind!

Sluit een deal

Snelheidsmeterspaarpot

Een snelheidsdisplay die de snelheid meet en een beloning geeft als iemand zich aan de snelheid houdt: dat is de snelheidsmeterspaarpot van NUL verkeersdoden. Wil je deze snelheidsmeter in jouw gemeente ook een keer inzetten? Lees er via de onderstaande link meer over.

Meer informatie

Logo NUL verkeersdoden

Wil je het logo van NUL verkeersdoden Brabant gebruiken ter ondersteuning van je verkeersveiligheid evenement? Dat kan! Via de onderstaande link kun je het logo downloaden op hoge resolutie. Deze .eps bestanden zijn geschikt voor drukwerk.

Download het logo

Deel pepermuntrollen uit!

Wist je dat pepermuntgeur automobilisten alerter maakt? Gebruik de speciale NUL verkeersdoden omslag voor een pepermuntrol om zelf pepermuntrollen mee te beplakken en uit te delen!

Download drukbestand