Doe mee

Wil jij je ook inzetten voor NUL verkeersdoden?
Bekijk hieronder wat je allemaal kunt doen!

Online bannerset verlichting

Vraag aandacht voor (fiets-)verlichting! Download een online bannerset speciaal voor jouw stad of gemeente. Zit jouw stad er niet tussen? Vraag dan een set aan!

Download een bannerset

Meld je actie aan

Zet jij je in voor NUL verkeersdoden Brabant? Dat willen we graag weten! Samen bereiken we meer. Laat ons weten waar en wanneer jouw actie plaatsvindt. Je hoeft niet in te loggen, alleen een formulier in te vullen. De redactie plaatst jouw actie dan op de Actiekaart!

Upload je actie

Autoruitdoekjes

Een vetlaagje op de binnenkant van je autoruit in combinatie met de laagstaande zon vergroot de kans op een ongeluk met 20%. Dus zorg voor goed zicht en houd je ruiten schoon. Vraag het drukbestand aan voor de speciale NUL autoruitdoekjes.

Vraag drukbestand aan

NUL zonnebril

Wist je dat 33% van alle Nederlandse automobilisten standaard een zonnebril in de auto heeft liggen? Zorg jij ook voor goed zicht? Download de Laat-mij-in-je-auto-liggen NUL zonnebril!

Download drukbestand

Kom in actie!

De Brabantse actiedag Verkeersveiligheid is dit jaar op donderdag 26 september. We sluiten daarmee aan bij de European Day Without a Road Death. Kom in die week ook in actie voor verkeersveiligheid en DOE MEE! Alle projecten en acties zijn mogelijk, het hoeft dus niet per se aan te sluiten bij het jaarthema ‘zichtbaarheid’.

Kom ook in actie!

Posters zichtbaarheid

Heb je een evenement, bijeenkomst of iets anders waarbij zichtbaarheid in het verkeer een rol speelt? Download dan hier de drie belofteposters voor het themajaar zichtbaarheid in A1- en A2-formaat!

Download de posters

Online bannerset zomeractie

Een laagstaande zon in combinatie met een vieze ruit kan heel gevaarlijke situaties in het verkeer opleveren. Goed zicht is dus heel belangrijk! Download de online bannerset om je websitebezoekers hieraan te herinneren!

Download de bannerset

Download de wild flyer

Jaarlijks zijn er in Brabant meer dan 1000 aanrijdingen met wild. Help mee Brabanders bewust te maken van het gevaar van overstekend wild en het juiste handelingsperspectief met deze speciale wild flyer in de vorm van een driehoek.

Download de flyer

Bestel de NUL wild banner

De NUL campagne richt zich in april en mei op het bewust maken van overstekend wild. Uw gemeente kan daarbij aansluiten! Hang de banner(s) op naast de weg en maak je inwoners bewust van de kans op overstekend wild.

Vraag drukbestand aan

Online bannerset wild

Jaarlijks zijn er zo’n 7800 aanrijdingen met wild in Nederland. Vraag aandacht en bewustwording voor overstekend wild! Download een online bannerset die je kunt inzetten op websites.

Download de bannerset

Nodig het promoteam uit

Organiseer jij een evenement? Het promoteam komt waar veel mensen zijn. Op een originele, laagdrempelige manier maken zij bezoekers bewust van verkeersveiligheid. Ze spelen in op de actualiteit, gebruiken de modernste snufjes en gaan op een leuke manier de interactie aan. Denk jij dat het NUL promoteam op jouw evenement niet zou misstaan, nodig ons uit!

Promoteam uitnodigen

Deel het NUL-effect

Benieuwd naar het NUL-effect van 2018? Of op zoek naar een handig middel om de effecten van onze verkeersveiligheidscampagne aan te tonen? Download dan hier de infographic en deel het NUL effect!

Download de infographic

Organiseer een fluorfeest

Opvallen in het verkeer is, zeker in de donkere maanden, ontzettend belangrijk. Organiseer daarom als school of vereniging een fluorfeest. Je kunt verschillende acties ondernemen voor alle leeftijden en basisschoolgroepen.

Download het draaiboek

NUL bureaukalender 2019

Altijd op de hoogte zijn van alles wat er speelt in 2019?  Download dan hier het drukbestand van de bureaukalender en blijf alert!

Download de kalender

Bestel ijskrabbers NUL

Op pad in de winter? Zorg voor goed zicht met de NUL ijskrabber! Wist je dat de maximale boete voor het niet volledig ijsvrij maken van de autoruit en spiegels kan oplopen tot € 380, – ?

Download drukbestand

Ik zie, ik zie… stickers

2019 staat in het teken van zichtbaarheid. Download hier het drukbestand van de ‘Ik zie, ik zie…’ stickers van Brabant gaat voor NUL verkeersdoden.

Download de sticker

Visuals NUL social media

Wil je handige tips of feitjes delen via social media? Gebruik dan deze visuals om je boodschap onder de aandacht te brengen. De visuals zijn in verschillende formaten voor Twitter, Facebook en Instagram.

Download de visuals

Rij MONO!

MONO rijden is ongestoord onderweg zijn. Zonder afleiding van je telefoon, met je ogen op de weg. Het is meer dan alleen je telefoon op ‘niet storen’ zetten. Om helemaal MONO te rijden, kun je nog veel meer doen. Lees alle tips!

Lees meer over MONO

Ik val op

Zichtbaar zijn in het verkeer… daar kun je mee thuiskomen! Wil jij ook zichtbaarheid in jouw gemeente of organisatie onder de aandacht brengen? Dat kan! Maak heel eenvoudig een gepersonaliseerde poster of banner.

Maak jouw poster

Maak een deal met je kind

Geef jij het goede voorbeeld in het verkeer? En beloof je niet op de telefoon te kijken achter het stuur en je aan de snelheid te houden? Maak dan een deal met je kind! Download het contract en bijbehorend stickervel met raamstickers voor in de auto. Leuk en leerzaam voor je kind!

Sluit een deal

Snelheidsmeterspaarpot

Een snelheidsdisplay die de snelheid meet en een beloning geeft als iemand zich aan de snelheid houdt: dat is de snelheidsmeterspaarpot van NUL verkeersdoden. Wil je deze snelheidsmeter in jouw gemeente ook een keer inzetten? Lees er via de onderstaande link meer over.

Meer informatie

Themajaar snelheid 2018

Hier vind je alle campagnemiddelen uit het themajaar ‘snelheid’ van 2018. Van de factsheet tot roll-up banners en de PowerPoint presentaties.

Download themajaar snelheid

Deel luchtverfrissers uit

Wil jij je werknemers of bijvoorbeeld klanten alert houden tijdens het rijden? Bestel dan deze ‘ogen op de weg’ auto-luchtverfrissers met eigen logo! De luchtverfrissers verspreiden een effectieve pepermuntgeur. Want uit onderzoek blijkt dat deze geur automobilisten alerter maakt. Tegen kostprijs en met een minimale afname van 500 stuks kun je de luchtverfrissers bestellen.

Bestel nu

Doe ook de belofte

Vele anderen gingen jou al voor en deden de belofte. Van acteurs tot wielrenners en wethouders, samen gaan we voor NUL verkeersdoden in Brabant. Bekijk de beloftes en laat je inspireren om zelf ook de belofte te doen en delen via social media!

 

Bekijk de beloftes

‘Ogen op de weg’ sleutelhangers

Geef je werknemers, klanten of bijvoorbeeld leerlingen een herinnering mee dat zij altijd de ogen op de weg houden! Draag bij aan de verkeersveiligheid en deel deze leuke NUL sleutelhangers uit! Ze kosten €0,49 per stuk en je kunt ze bestellen vanaf 500 stuks.

Bestel nu

Logo NUL verkeersdoden

Wil je het logo van NUL verkeersdoden Brabant gebruiken ter ondersteuning van je verkeersveiligheid evenement? Dat kan! Via de onderstaande link kun je het logo downloaden op hoge resolutie. Deze .eps bestanden zijn geschikt voor drukwerk.

Download het logo

Organiseer een pubquiz

Wil je op een leuke manier je medewerkers, leerlingen of bijvoorbeeld de leden van je sportvereniging wat bijbrengen op het gebied van verkeersveiligheid? Organiseer dan een Pubquiz! Download hieronder de pdf bestanden voor de pubquiz. De powerpointpresentatie van de pubquiz (inclusief de muziekbestanden) is op te vragen via nulverkeersdoden@brabant.nl.

Download de bestanden

Deel pepermuntrollen uit!

Wist je dat pepermuntgeur automobilisten alerter maakt? Gebruik de speciale NUL verkeersdoden omslag voor een pepermuntrol om zelf pepermuntrollen mee te beplakken en uit te delen!

Download drukbestand