Doe mee

Wil jij je ook inzetten voor NUL verkeersdoden? Doe mee! Lees wat anderen al hebben gedaan, verzin je eigen actie en gebruik onze toolkit om je actie te promoten.

Upload je actie

Kom in actie! Leer schoolkinderen over de dodehoek of zet een fietsverlichtingactie op. Laat anderen weten wat jij hebt georganiseerd. Bekijk de voorbeelden en zet je actie op de Brabantkaart.

Download de toolkit

Help jij om NUL verkeersdoden verder uit te dragen? In de toolkit zit alles wat je daarvoor nodig hebt: banners, handige apps, logo’s en filmpjes.

Nodig het promoteam uit

Organiseer jij een evenement? Het promoteam komt waar veel mensen zijn. Ze inspireren bezoekers en maken ze op een interactieve manier bewust over verkeersveiligheid.

×

Upload je actie

Heb jij een goed idee? Zet de NUL op de agenda van anderen. Upload hier je actie. Dat gaat heel simpel, zonder te hoeven inloggen. Vul het formulier hieronder in en klik op verstuur. De redactie kijkt nog even mee of alle puntjes op de i staan. Daarna zie je jouw actie terug op de Brabantkaart.

Heb je inspiratie nodig? Velen gingen jou al voor. Denk aan het organiseren van trainingen. De buurt verkeersveiliger maken. Of een dodehoekproject. Er zijn voorbeeldacties te over die jou op weg kunnen helpen bij het opzetten van een actie. En kom je er niet uit? Neem contact met ons op, we helpen je graag!

×

Boek het promoteam

Voorlichting geven over veilige verkeersdeelname. En dan op een originele, laagdrempelige manier. Dat kunnen de leden van het promoteam als de besten. Ze doen dat tijdens evenementen en grote bijeenkomsten.

Ze benaderen de bezoekers altijd positief en proberen goed gedrag te stimuleren en belonen. Ze gaan daarbij in op de actualiteit en gebruiken de modernste snufjes. Ze leiden je een paar minuutjes af. Daarna ben jij weer er weer even bewust van hoe je zelf een steentje kan bijdragen aan veiliger verkeer. Organiseer jij een evenement waar het promoteam niet zou misstaan of heb je een vraag? Neem contact op!

Doe als

Heineken: luchtverfrissers voor in de auto

Heineken deelde autoluchtverfrissers in kerstboomvorm mét pepermuntgeur uit aan de medewerkers. Het idee: veilig thuiskomen door alert te blijven in het verkeer. De ‘Heineken-boompjes’ droegen de tekst ‘Driving home for Christmas’ en de belofte: Ik houd mijn ogen op de weg.

Het komende jaar richt de NUL -campagne zich op alert en zonder medicijnen, drugs en alcohol deelnemen aan het verkeer. Doe mee! U kunt de de pepermunt-luchtverfrissers tegen kostprijs bestellen. Dan niet in de vorm van een kerstboom, maar neutraal, met het eigen bedrijfslogo. https://www.nulverkeersdodenbrabant.nl/wees-alert/

Leerlingen van basisschool LeerRijk uit Someren hebben een videoclip opgenomen van het nummer ‘Ik let goed op, in het verkeer’. Wat een idee. Hierbij de uitdaging om hetzelfde te doen. Met de leerlingen naar buiten gaan. Zelf zien en filmen hoe bij hun school het oversteken gaat. Hoe de situatie is en hoe er veilig over te steken. Dat ze voor rood stoppen en bij groen doorgaan, dat de bestuurders rekening met hun houden. Dat bevordert het bewustzijn, omdat ze de situatie nu door de lens van de camera/telefoon bekijken.

Maak een videoclip

Opa de Roo: gebruik een roze vliegenmepper

Het heeft echt iets komisch als opa Bob de Roo (76) de straat opstapt. Met zijn geheime wapen waarmee hij een kruispunt in Helmond-Noord verkeersveiliger maakt: een roze vliegenmepper. Het gaat om de plek waar de Paulus Potterlaan een druk fietspad kruist. Die laatste is vooral populair onder scholieren die van de wijk Dierdonk naar het Dr. Knippenbergcollege fietsen. Dat is ook de reden dat De Roo hier staat. Zijn kleindochter passeert hier als kersverse brugklasser voortaan ook elke dag. Vandaag klinkt er trouwens geen ‘hoi opa’. De Roo: “Ze heeft het eerste uur vrij. Maar ik sta hier omdat ik niet wil dat haar iets overkomt. En de andere kinderen natuurlijk ook niet.”

GOED IDEE

Communiceer met de gemeente

Leerlingen van basisschool de Peppel hebben in hun woonplaats Dussen een verkeerssituatie bezocht met de klas. Doel: verbeterpunten opsporen en communiceren. Ze maakten een poster over de verbeterpunten van de verkeerssituatie. De school en een ambtenaar van de gemeenten namen die poster 1 juni in ontvangst. En nu maar hopen dat het veiliger wordt op de weg!

volg een Trials-dag

Met slippende banden en gierende remmen op nat wegdek en in een vette vrachtwagen. Ervaring opdoen in het verkeer in een veilige omgeving zodat je weet wat te doen als het écht gebeurt. Het kan tijdens een praktijkdagen van Trials. Gedeputeerde Christophe van der Maat deed 21 mei mee en hield zijn ogen op de weg. Bekijk zijn vlog erover>

Neem je belofte op!

Spreek je belofte uit tegen jouw mobiel en neem dat op. Deel deze video dan via sociale media en daag 2 vrienden uit hetzelfde te doen. De bekende Nederlanders Marcel Musters (acteur in o.a. Penoza en Gooische vrouwen), Leontien van Moorsel (meervoudig wereldkampioene wielrennen) en Carolien Borgers (cabaretière en finaliste Wie is de Mol) gingen je al voor!

Deelnemer van de maand

RIJSCHOOLHOUDER ARNO SMITS: CLUB VOOR NUL-LID VAN HET EERSTE UUR

Ik wil me als mens én ondernemer maximaal inzetten om de verkeersveiligheid in Brabant en Nederland verder te verbeteren. Om dit te bereiken moet de boodschap zoveel mogelijk uitgedragen worden. Zodat de verkeersdeelnemer nog meer gemotiveerd raakt en het gedrag aanpast om een veilige en bewuste verkeersdeelnemer te worden. Dus op naar de NUL.

DOE AIS

ZET DE DEUR OPEN

Gedeputeerde Christophe van der Maat tijdens de kickoff van 2016: het Jaar van de Alertheid: “Roep je netwerk op om in actie te komen. Zet de deur open voor nieuwe ideeën. Roep anderen op om de belofte te doen op deze site. Organiseer activiteiten voor jongeren tot en met ouderen. En zoek de samenwerking op; zet samen de schouders onder NUL.”

Deelnemer uitgelicht

EX-GEDEPUTEERDE RUUD VAN HEUGTEN: ‘ZORG DAT JE DRIEMAAL PER JAAR MET DE NUL IN DE KRANT KOMT’

Gerard Bruijniks gaf er gehoor aan, Jan van Hal, Nicole Ramaekers, Ted van de Loo en nog veel meer wethouders: aan de oproep die ex-gedeputeerde Ruud van Heugten 23 februari 2015 deed. Hij zei tijdens de wethoudersbijeenkomst: “Ik zie toekomst in gedragsbeïnvloeding. Oefen je verhalen over het thema verkeersveiligheid. En zorg dat je daarmee drie keer per jaar in de krant komt. Dan zijn er zo’n 200 momenten in Brabant waarop we verkeersveiligheid in the picture zetten.”

Deelnemer uitgelicht

Wegwijsambassadeur Joost Wagenmakers roept collega's op:

“Ik roep alle verkeerswethouders op om in actie te komen. Denk eens aan een Nul-banner op de homepagina; een standaardregeltje extra over de Nul in de e-mailhandtekening, een aanmelding voor de Club voor Nul… ook kleine acties dragen bij. Ik reken op jullie initiatief!”

Deelnemer uitgelicht

Wethouder Gerard Bruijniks fietst op een veilige fiets

Op de actiedag Verkeersveiligheid hielden enthousiaste vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland een fiets-APK-keuring. Ze hielden daarvoor voorbijgangers in de Hoofdstraat van Kaatsheuvel aan. Onder hen de verkeerswethouder van Loon op Zand Gerard Bruijniks. Zijn fiets was helemaal in orde en kreeg het predicaat OKE.

Deelnemer uitgelicht

Voor NUL staan

Gerard Stoffels, bestuurlijk ambassadeur verkeersveiligheid voor de regio Noord-Oost Brabant, gaat en staat niet alleen voor NUL, hij staat er ook letterlijk in! Een leuk plaatje waar de pers van smult, en leuk voor in het familiealbum.