De touringcar rijdt weer: bijna 1500 bestuurders beboet

Vanaf 26 augustus controleerden agenten weer vanuit een touringcar.

Vanuit de bus hebben agenten een beter zicht op bestuurders van auto’s en vrachtwagens. Als zij een overtreder spotten, seinen ze een volgauto of – motor in. Die zet vervolgens de bestuurder veilig aan de kant.

Eerste ronde

De eerste controles, op de snelwegen rondom Tilburg en Breda, duurden vijf dagen. 395 weggebruikers kregen een boete voor smartphonegebruik. Er werden ook tientallen bonnen uitgedeeld voor het niet dragen van de gordel en voor snelheidsovertredingen. Lees meer in het Brabants Dagblad>

Tweede ronde

Bij de tweede controleronde, in Oost-Brabant op 2, 3 en 4 september, schreven agenten in totaal 489 processen verbaal uit. Daarvan waren er 397 voor verkeerd telefoongebruik in de auto. 34 mensen kregen een boete voor te hard rijden. De 2 dagen erna werd er ook nog gecontroleerd. Dat leidde tot 384 boetes, waarvan maar liefst 307 voor het in de hand houden van de mobiele telefoon achter het stuur.

Passagiers

Gedeputeerde Renze Bergsma en een aantal verkeersambassadeurs reden ook een dag mee op de bus. “Interessant, maar ook schrikken”, zegt Bergsma. Op EDWARD day (26 september) kom je erachter waarom hij dat zo ervaart. Dan staat het videoverslag op deze site.