Burgemeester Depla bezoekt De Rotonde

Burgemeester Paul Depla van Breda bracht op dinsdagochtend 15 mei een speciaal bezoek aan vmbo-school De Rotonde. Hij bezocht een les die in het teken stond van NUL verkeersdoden Brabant.

Het project ontstond vanuit een samenwerking tussen de GGD, bureau Halt, Stichting ZEREEN bij verlies, Gemeente Breda en De Rotonde.

Impact

Het project staat stil bij de risico’s en de gevolgen van het gebruik van teveel alcohol en drugs in het verkeer. De gevolgen van een verkeersongeluk werden helder toegelicht om de leerlingen bewust te maken van hun rol in het verkeer. Stichting ‘ZEREEN bij verlies’ ondersteunde dit verhaal door de impact van verkeersdoden te benadrukken.

Ingrijpend

Burgemeester Depla was aanwezig bij het ingrijpende verhaal van Gerard en Petra van Jaarsveld, die hun dochter verloren door het gebruik van drugs en alcohol in het verkeer. Aansluitend deden de leerlingen en de burgemeester een oefening over het gevoel dat ontstaat als je iets wordt ontnomen waar je niet zelf voor gekozen hebt. Bureau Halt ging daarna in op de meer zakelijke en inhoudelijke kant van het project.