Boxmeer plaatst actiebanner ‘Wij steken zomaar over’

Wethouder Jeu Verstraaten helpt woensdag 10 april Wildbeheer Eenheid Boxmeer (WBE) en de Dassenwerkgroep Brabant. Ze plaatsen samen een grote wildbanner langs de Venraijseweg in Overloon.

Op de actiebanner staan een ree, een das en een wild zwijn afgebeeld met een waarschuwingshesje aan. Daarbij de tekst: ‘Wij steken zomaar over’. Hiermee vraagt Boxmeer aandacht voor het gevaar van overstekend wild.

Boxmeer is de eerste gemeente die de banners ophangt, meteen op de dag dat de Brabantbrede actie ‘Ik let op wild‘ van start gaat. In totaal plaatst de gemeente 14 banners.

56 ongevallen

Boxmeer kende in 2017 maar liefst 56 geregistreerde ongevallen met wild. Het ging daarbij vooral om dassen, bevers en reeën. Er waren ook aanrijdingen met wilde zwijnen en zelfs een edelhert (afkomstig uit Duitsland). Reden voor de gemeente om extra aandacht te vragen voor het overstekende wild. Opletten geblazen hier!

De WBE plaatste ook blauwe wildspiegels naast de weg. Deze voorkomen al veel aanrijdingen.

Nadat hij iedereen heeft bedankt voor de inzet, spreekt de wethouder de hoop uit dat de banners helpen om het in zijn gemeente wat veiliger te maken, voor mens én dier.

Ook een banner bestellen? Klik dan hier>