Blog: de ervaringen van een agent uit Veldhoven-Waalre

“Afgelopen week ben ik uitgescholden❗️, reed er iemand over mijn tenen heen⚠️ en spoog ook nog op mijn schoenen👎. Ik kreeg boze blikken en een middelvinger 🤬. Nu mag u raden: wat was ik aan het doen?”

Hoofdagent Jip was bezig het verkeer om te leiden bij een dodelijk ongeval in Eindhoven. Op de Facebookpagina van de politie Veldhoven-Waalre doet hij zijn verhaal.

“Helaas moesten wij, om goed onderzoek te kunnen doen, de gehele Anthony Fokkerweg afzetten en moest al het verkeer omrijden. Wij waren gedwongen om alle bestuurder het industrieterrein op te sturen waardoor een aantal mensen de weg kwijt raakte.
Lieve mensen, wij doen dat niet expres. Soms is het even niet anders en moeten de Politie, Brandweer, Ambulance en Gemeente veilig hun werk kunnen doen. Ik vind het ook niet leuk om u de verkeerde kant op te sturen, maar soms kunnen we helaas niet anders. Iedere bestuurder die mij vroeg waar ze dan heen moesten (vriendelijk of niet) heb ik zo goed mogelijk de juiste richting in gestuurd.
Helaas waren er ook een hoop mensen die het nodig vonden mij minder vriendelijk te behandelen. Tot mijn stomme verbazing zag ik een auto hard op mij afrijden, vol op de rem trappen terwijl het raampje open ging en hoorde ik de bestuurder roepen: jullie regelen ook altijd alles klote stomme k*t politie! Ik kon niet anders dan verbaasd kijken, toen de auto wegreed floepte het eruit: u ook nog een fijne dag meneer!

Toen mijn vingers en tenen weer ontdooid waren besloot ik het maar even op te schrijven. Dus mijn boodschap aan u: als de politie u vraagt om te keren, is dat met een reden. Behandel een ander zoals u zelf ook behandeld zou willen worden want daar wordt de wereld een stuk leuker van 😁”