‘Bedankt dat je langzamer rijdt’ van start in Ossendrecht

Buurtbewoners hadden samen de banners en borden al opgehangen. Op dinsdagmiddag 25 september was de Onze Lieve Vrouwe Ter Duinenlaan helemaal klaar voor de officiële aftrap van ‘Bedankt dat je langzamer rijdt’.

Burgemeester Steven Adriaansen van Woensdrecht en verkeerswethouder Jeffrey van Agtmaal gaven in multifunctioneel centrum De Drieschaar het officiële startsein.

Jong en oud

De wethouder is opgetogen over de actie. “Het is een kwestie van doen! Verkeersveiligheid gaat ons allemaal aan: jong en oud. Hiermee kunnen inwoners echt iets voor elkaar betekenen. Ik denk dat het een succes wordt.”

Zelf in actie

Deze actie van Brabant gaat voor NUL verkeersdoden draait precies daarom: dat zélf in actie komen. De provincie stelt de middelen beschikbaar, maar de rest is aan de gemeente en haar inwoners. De inwoners van Ossendrecht en de gemeente Woensdrecht maken dat vandaag waar.

Trots

De burgemeester is trots op de mentaliteit van de Ossendrechters. “Dat is de kracht van dit dorp. Er zijn hier veel vrijwilligers. Deze actie is een mooi voorbeeld van hoe dat wérkt: bewoners en buurtpreventie die hun krachten bundelen met VVN, de politie en de overheid.”

Ploegendienst

In ploegen komen de vrijwilligers vandaag samen met de politie in actie. Gewapend met een snelheidsmeter, cadeautjes om bestuurders te belonen die zich aan de snelheid houden én kaartjes voor bestuurders die te hard rijden, begeven ze zich naar drie strategische punten in de straat. Ouders, kinderen, buurtpreventie en politie: het is een bont gezelschap.

Sympathiek

Automobilisten zijn daardoor natuurlijk al wel gewaarschuwd en rijden bijna allemaal netjes onder de 30 km-limiet. Ze reageren met een glimlach als de politie ze stopt en kinderen vervolgens bordjes omhoog houden met duimpjes omhoog. Het zijn vooral sympathieke reacties op deze sympathieke actie.

Sfeerimpressie