Aftrap papa/mama deal in Bavel

Bij kinderopvang Dribbel, Humpie Dumpie en ‘t Parapluutje in Bavel ging op 15 november de rode loper uit voor ouders en kinderen.

De gelegenheid was de aftrap van de verkeersveiligheidsactie ‘papa/mama deal’. Uit onderzoek blijkt dat ouders zich beter aan de verkeersregels houden als hun kinderen achterin de auto zitten. Daar haakt deze actie op in.

De deal

Wat houdt de deal in? Ouders beloven met een contract aan hun kind, dat zij in de auto niet op hun telefoon kijken en dat ze zich aan de snelheid houden. De kinderen beloven op te letten dat papa en/of mama dit ook echt doet. Als herinnering krijgen ze raamstickers voor in de auto.

Luisteren naar je kind

René Lazeroms, verkeersveiligheidsambassadeur van de regio West-Brabant en wethouder van de gemeente Rucphen, gaf het officiële startsein. René: “Als ouders moet je goed luisteren naar je kind achterin de auto. Zo klein als ze zijn, ze kunnen toch al aangeven dat papa of mama wel eens iets in de auto doet tijdens het rijden dat niet mag!”

Trots

In Bavel werden al meteen een aantal deals gesloten. Kinderen vulden met enige trots hun eigen naam in op hun contractje. Een jongetje merkte op dat zijn papa soms het autostuur losliet onderweg en dat dat onveilig is op de weg.

Eerlijk

Eén van de moeders gaf eerlijk toe dat zij wel eens appt achter het stuur. Ze sloot de deal met haar zoon en weet zeker dat hij gaat opletten in de auto én dat hij haar aanspreekt als ze te hard rijdt of haar telefoon gebruikt. Niet alleen de kinderen, maar ook twee politieagentes beloofden elkaar om op te letten in het verkeer! Zij tekenden ook het contract. Na het ondertekenen van het contract gingen de papa’s en mama’s met hun kind én het contract op de foto.

Bredase beloftes

Alle kinderdagverblijven en BSO’s in de gemeente Breda ontvangen van de gemeente de contractjes en de autoraamstickers. Zo kunnen nóg meer kinderen en ouders elkaar beloven om op te letten in de auto.

Lees meer over de papa/mama deal>