Aftrap campagne ‘Zet je licht aan!’ bij Hockeyclub Oranje-Rood

Gedeputeerde Renze Bergsma en ANWB-directeur Marga de Jager gaven op 28 oktober het officiële startsein van de campagne ‘Zet je licht aan!’. Dat deden ze bij Hockeyclub Oranje-Rood in Eindhoven.

Hockey-international (en Oranje-Rood speler) Mink van der Weerden zette samen met de gedeputeerde en de clubspelers de eerste ‘Zet je licht aan’-tag. Die prijkt nu waar elke fietser ‘m ziet: bij de fietsenstalling.

Donkere maanden

Brabant gaat voor NUL verkeersdoden en de ANWB bundelen hun krachten in de Brabantse campagne ‘Zet je licht aan!’. Zo vragen ze aandacht voor goede fietsverlichting. Renze Bergsma: “Fietsen met goede verlichting verkleint de kans op een ongeval met 17%. Dus zorg dat je zichtbaar bent in het verkeer. Check je fietsverlichting en zet ‘m ook áán! Of je nu gaat sporten, naar school gaat of naar het werk. Juist in deze donkere maanden; ook ’s morgens vroeg en aan het eind van de middag.”

Verlichting checken

Vier vrijwilligers van de ANWB controleerden de fietsverlichting van de jonge hockeyers. Eventuele mankementen werden meteen gerepareerd. En dan, als de lichten van iedereen het doen, fietsen 19 hockeyteams weg met goed werkende verlichting. Ook als je in je eentje fietst, moet je goed zichtbaar zijn. Daarvan willen de ANWB en de provincie alle Brabantse fietsers bewust maken.