Acties

REFLECTIONDAY van 1 december t/m 21 januari

Eindhovenmaandag 21 januari 2019

Fietsverlichting is heel belangrijk en ook verplicht tijdens de donkere dagen. REFLECTIONDAY gaat nog iets verder met veel aandacht voor goed zichtbare kleding en materialen.

Het project is bedoeld voor basisschoolkinderen uit alle groepen en loopt van 1 december tot 21 januari. In Noord-Brabant doen 57 basisscholen mee. In november is op sommige scholen al gestart met gastlessen. De gastdocenten gaan in op de inhoud van het project. Ook krijgen de kinderen reflectiematerialen (veiligheidshesjes en klikarmbanden). Zo kan iedereen volop reflecteren. ‘Zorg dat je gezien en geflitst wordt!’, dat is de opdracht.

Flitsen maar!

Dit keer krijg je geen boete, maar maak je kans op een mooie prijs! Speciale flitsteams fotograferen kinderen die het reflectiemateriaal dragen. De flitsteams zijn ook ’s avonds en in de weekenden actief en niet alleen bij school. Ook bij sportclubs, in winkelcentra, bij evenementen, of gewoon ergens op straat. Iedereen mag meeflitsen en zelf foto’s insturen. Tot 21 januari kunnen (ouders van) basisschoolkinderen uit alle groepen foto’s inzenden. Kinderen kunnen zowel een individuele als een klassikale prijs winnen. Iedereen die meedoet wint de belangrijkste prijs: verkeersveiligheid!

REFLECTIONDAY start op 1-12 en eindigt op 21-1. Zo brengt de actie ook het alarmnummer 112 onder de aandacht.

Lees meer>