Acties

Promoteam NUL op 25 september tijdens Boxmeer proeft

Boxmeerzondag 25 september 2016

Het Promoteam NUL maakt weggebruikers op speelse wijze bewust van de gevaren van afleiding is het verkeer. Ze doen dat ook op in Boxmeer tijdens het evenement Boxmeer Proeft, zondag 25 september. Waar veel meer te beleven is als het om verkeersveiligheid gaat…

Bezoekers kunnen op interactieve fiets- en autosturen verkeerstesten en een reactietest afleggen. Ook kunnen bezoekers op de foto met een metershoge NUL in de kleuren van de Brabantse vlag. Hiermee kunnen zij laten zien dat zij hun steentje willen bijdragen aan de verkeersveiligheid.

Trials

Het voorlichtingsteam Trials is er ook bij. Dat zet zich in om zoveel mogelijk jongeren gebruik te laten maken van Trials: The Ultimale Driving Test voor automobilisten van 18 tot 28 jaar. Tijdens een Trials-dag ervaren jonge bestuurders de gevaren van het verkeer op een circuit en gaan vervolgens bewuster de weg op. Op deze manier hopen ze flink wat persoonlijke en materiele schade te voorkomen, op korte en op lange termijn. Tijdens het evenement krijgen jongeren en hun ouders uitleg over de Trials-dag en kunnen zij zich hiervoor aanmelden.

Afleiding ervaren

De Verkeersongevallendienst van de politie laat zien wat de gevolgen kunnen zijn na een ongeval. Ook wordt onder meer uitleg gegeven over wat de gereden snelheid doet met de remweg. Tijdens dit evenement kunnen bezoekers met behulp van een virtual reality bril ervaren hoe het is om afgeleid te raken tijdens het autorijden. Daarnaast kunnen zij de belofte doen om hun ogen op de weg te houden. Als een bezoeker  dat tijdens het evenement doet, krijgt hij/zij een virtual reality bril mee naar huis om thuis bijvoorbeeld de Shotgun-app te spelen. Alles met als doel om weggebruikers veiliger en alerter de weg op te laten gaan.