Acties

Opfriscursus automobilisten op 14 en 21 september in Helmond

Helmondwoensdag 14 september 2016

Stichting LEV houdt in samenwerking met de gemeente Helmond een opfriscursus voor automobilisten op 14 en 21 september in Wijkhuis de Westwijzer in Helmond.

De cursus is voor personen ouder dan 50 jaar. Het doel is om deelnemers een hart onder riem te steken, de verkeersveiligheid te vergroten, bewustmaken van actieve leefstijl en signaleren van persoonlijke problemen. Deelname  heeft geen gevolgen voor het behoud van het rijbewijs.De kosten bedragen 15 euro per persoon.

De cursus bestaat uit vier onderdelen:
• Een theoretisch deel. Deelnemers krijgen een uitgebreide theorievoorlichting gericht op de nieuwe regelgeving, de verkeersborden, de risico inschatting en het sociaal verkeersgedrag.
• Een verkeerstheorie-quiz. Op ludieke wijze wordt aandacht besteed aan verkeerskennis en -inzicht.
• De fysieke gesteldheid en bewegen
• Tot slot een rijvaardigheidsrit. Onder begeleiding van een gediplomeerde ritadviseur maken de cursisten een rit van 45 minuten. Er is dan aandacht voor de manier van rijden, het verrichten van handelingen en verkeersgedrag.

Aanmelden

Aanmelding kan tot uiterlijk 10 september bij stichting LEVgroep Leven en Verbinden,  telefoon (0492)52 08 03 of via website lerenmetlev.nl.