Acties

Mei autovrij! van 1 t/m 31 mei in Laarbeek

Laarbeekvrijdag 31 mei 2019

Alle basisscholen in de gemeente Laarbeek doen eraan mee: de actie ‘mei autovrij’, bedacht door de Jeugdgemeenteraad van Laarbeek.

Het idee is simpel: in de maand mei niet met de auto naar school gebracht worden. De 5 jonge bedenkers van deze actie hebben een draaiboekje opgesteld. Andere gemeenten en scholen kunnen dat gebruiken om een vergelijkbare actie op te zetten. Download het draaiboekje>

3 doelen

Samen met de Jeugdgemeenteraad meten boa’s hoeveel kinderen in de auto naar school komen. De automobilisten worden aangesproken en gevraagd of zij ook willen meedoen. Bij alle scholen hangen banners om de ouders op de actie te attenderen. Ook via het digibord in de klas en publicaties via het ouderportaal is er aandacht voor deze actie. Die heeft 3 doelen:

  • bewegen is gezond;
  • niet met de auto is beter voor het milieu;
  • afname van de klachten over de vele auto’s rondom school die voor verkeersonveiligheid zorgen.

Winnaar bekend op 19 juni

De school die procentueel de minste auto’s bij school heeft staan op basis van het aantal leerlingen wint de ‘mei-autovrij-trofee’. Burgemeester Frank van der Meijden en iemand van de Jeugdgemeenteraad reiken die woensdag 19 juni 2019 om 8.45 uur uit op de winnende basisschool.

Deze actie is een samenwerking van de Jeugdgemeenteraad van Laarbeek, VVN en BVL. Lees meer op de BVL-site>