Acties

Lekker Anders Dag 12 t/m 27 april in gemeente Cuijk

Cuijkzaterdag 27 april 2019

Ga eens anders naar school! Dat is het idee achter Lekker Anders Dag. Een initiatief van basisscholen en de gemeente Cuijk, met de input van veel ouders.

Het idee is eenvoudig: met je kind naar school, het is een bijzondere tocht. Hoe zorgen we er samen voor dat die ook zo bijzonder blijft? Want het is thuis en rond school vaak ook een gedoe, met drukte en auto’s. De oplossing hebben we deels zelf in handen. Namelijk door die tocht naar school af en toe net iets anders in te richten. Dat is leuk voor de kinderen, en ook goed nieuws voor iedereen op en rond school. Want met die bewuste keuze gun je jezelf en elkaar meer ruimte en minder drukte.

Fotowedstrijd

Gezinnen die een Lekker Anders Dag op de kalender zetten, moeten niet vergeten een mooie foto in te sturen. Want de familie die in die periode de tocht naar school het meest origineel aanpakt, maakt kans op een lekker ontbijtje aan huis.

Wethouder Gerard Stoffels: “Dat ouders van schoolgaande kinderen door het zo nu en dan ‘lekkers anders’ te doen, de veiligheid op straat verbeteren, zien wij als een belangrijke stap in de goede richting.”

Kijk op www.lekkerandersdag.nl voor meer informatie.