Acties

Ik val op! van 4 t/m 8 november in Etten-Leur

Etten-Leurmaandag 4 november 2019

Basisscholen in Etten-Leur besteden deze week extra aandacht aan zichtbaarheid in het verkeer. Wethouder Van Aert opent dinsdag 5 november om 15:15 uur de actie op basisschool D’n Overkant.

Extra aandacht

Op de basisscholen delen we reflecterende gadgets uit. Door deze te gebruiken zijn kinderen beter zichtbaar in het verkeer. Ook in de lessen besteden de scholen extra aandacht aan zichtbaar zijn in het verkeer.

ValOpShop

De ValOpShop staat op 7 en 8 november in de ochtend langs drukke fietsroutes. Een promoteam controleert, in samenwerking met een mobiele fietsenmaker, de fietsen met name op zichtbaarheid. Is de fiets in orde, dan mag de fietser gratis iets uitzoeken uit de ValOpShop. Is de fietser niet goed zichtbaar, dan kan hij of zij ter plekke een lampensetje aanschaffen en dat laten installeren.

Afsluiting bij De Vincent

Om de week af te sluiten organiseert basisschool IKC de Vincent een leuke actie op het schoolplein. Hier spellen ze de woorden ‘Val Op!’. De kinderen dragen daarbij felgekleurde hesjes en reflecterende armbanden. Wethouder Van Aert is hierbij aanwezig om 9:15 uur.