Acties

Fluorweek van 20 t/m 24 november in Breda

Bredamaandag 20 november 2017

Als je donkere kleding draagt, ben je pas vanaf 20 meter zichtbaar. Met lichte kleding vanaf 50 meter, met reflectie al vanaf 150 meter. Zorg dus dat je zichtbaar bent!

Tijdens de fluorweek gaan basisschoolkinderen zo opvallend mogelijk gekleed. Ze dragen fel gekleurde jassen, dassen en verkeershesjes, of ze komen met reflecterende of fluorescerende elementen aan hun tassen, jassen of schoenen naar school. Tijdens de fluorweek krijgen de scholieren ook een reflecterende armband en reflecterende stickers. Alle 35 BVL-scholen uit Breda, Bavel, Ulvenhout, Teteringen en Prinsenbeek doen mee.

Aftrap: 20 november 9.00 uur

Waar? Dirk van Veen school, Laan van Mecklenburg 30, Breda.

Verkeersambassadeur van NUL verkeersdoden Brabant, Jan Willem Stoop (wethouder in Drimmelen), trapt de fluorweek officieel af. Hij onthult de spandoeken van de school. De kinderen dragen zo opvallend mogelijke kleding en krijgen reflecterende armbanden. Aansluitend is een fietsverlichtingscontrole voor groep 6 t/m 8 met medewerking van de Fietsersbond afdeling Breda. ’s Middags verzorgt de wijkagent een interactieve voorlichting voor de groepen 1 t/m 5.

Afsluiting: 24 november 14.30 – 15.15 uur

Waar? Basisschool de Werft, Raaimoeren 21, Breda.

Alle klassen krijgen de opdracht om een ludieke actie te bedenken. Hoe kun je ervoor zorgen dat je zo goed mogelijk zichtbaar bent in het donker? Iedere klas krijgt een paar fluorescerende hesjes; in de middenhal van de school komt een heus fietspad. Per groep presenteert een aantal leerlingen de ideeën van hun klas. Als beloning krijgen de kinderen de reflecterende armbanden.