Acties

Fietsverlichtingscontrole 1 december in Oss

Ossdonderdag 1 december 2016

Gratis fietsverlichtingscontrole en reparatie. Op donderdag 1 december van 16.00 tot 20.00 uur bij de Groene Engel en bij de bewaakte fietsenstalling tegenover het Centraal Station.

Gebrekkige verlichting kan leiden tot gevaarlijke verkeerssituaties en ongelukken, soms zelfs met dodelijke afloop. Reden genoeg voor Veilig Verkeer Nederland afdeling Maasland om samen met de Fietsersbond en Repair Café Oss de jaarlijkse fietsverlichtingsactie te organiseren. Ook de politie doet mee. Is je verlichting niet in orde, heb je de keuze: direct laten repareren of een bekeuring.

Reparaties

Het deskundig team van Verboven Tweewielers uit Lith, vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland afdeling Maasland en de Fietsersbond verzorgen de reparaties bij De Groene Engel in het centrum van Oss. Als je fiets gerepareerd is, krijg je een kleine attentie. Voor de wachtenden staat warme chocolademelk en erwtensoep klaar. Het Repair Café verzorgt geheel gratis fietsverlichtingsreparaties (materialen worden gesponsord door ANWB) in de bewaakte fietsenstalling van de gemeente aan de Spoorlaan, tegenover het Centraal Station. Bike+ repareert verlichting tegen materiaalkosten in hun zaak aan de Obrechtstraat in Oss. Naast het repareren van de fietsverlichting geven de vrijwilligers ook handige tips over reparatie, verschillende soorten verlichting en veilig verkeer.