Acties

Fietsverlichtingsactie in week van 23 oktober in Boxmeer

Boxmeermaandag 23 oktober 2017

In de week van 23 oktober voeren Metameer (Stevensbeek en Boxmeer), het Pro College en het Elzendaalcollege uit Boxmeer een gezamenlijke fietsverlichtingsactie uit.

Doel is dat de leerlingen, vooral nu de dagen weer korter worden, in het donker goed zichtbaar zijn. De controles zijn op 24, 26, 27 en 31 oktober.

Samenwerking

De fietsverlichtingsactie is een samenwerking tussen de drie Boxmeerse scholen, gemeente Boxmeer en Sint Anthonis, politie, Stichting Wijkraad Boxmeer West en de fietsenmakers Fietsplus Rob, Gerard Kocken tweewielers, Marc Ermens Fietsen, Thijs Hendriks tweewielers en Bike Totaal Aben.

Bewust maken

Deze actie komt voort uit de landelijke fietsverlichtingsactie. Het maakt leerlingen bewust van hun kwetsbaarheid in het donker. Doel van de scholen is samen te zorgen voor een veilige verkeersomgeving, zowel in het donker als bij daglicht.

Reparaties

Ellen van der Straaten van het Elzendaalcollege: “In de week na de herfstvakantie besteden we tijdens de mentorles aandacht aan goede fietsverlichting. We tonen een filmpje over de gevaren van fietsen zonder licht. Het gebruik van de smartphone in het verkeer komt ook aan bod. Daarnaast wordt op school de fiets gecontroleerd. De kleine reparaties aan de fietsverlichting voeren de aangesloten fietsenmakers dezelfde week nog uit.”

De kosten voor de onderdelen, zoals de batterijen, zijn voor rekening van gemeente Boxmeer en gemeente Sint Anthonis. Leerlingen met een fiets met teveel mankementen, krijgen een kortingsbon van een van de fietsenmakers.