Acties

Fietsverlichtingsactie op 2 november in Oss

Ossdonderdag 2 november 2017

Gebrekkige verlichting kan leiden tot gevaarlijke verkeerssituaties en ongelukken, soms zelfs met dodelijke afloop.

Reden genoeg voor Veilig Verkeer Nederland afdeling Maasland om samen met de Fietsersbond en Repair Café Oss de jaarlijkse fietsverlichtingsactie te organiseren.

Waar? Bij De Groene Engel en in de bewaakte fietsenstalling bij het Centraal Station in Oss.

Hoe laat? Van 16.00 tot 20.00 uur. Wethouder Wagemakers geeft om 17.15 uur bij De Groene Engel het officiële startsein.

Gratis reparatie fietsverlichting

Het deskundige team van Verboven Tweewielers uit Lith, vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland afd. Maasland en de Fietsersbond verzorgen de reparaties bij De Groene Engel. Kleine materialen zijn gratis. Voor koplampen, achterlichten en reflectoren rekenen ze een vergoeding. Is je fiets gerepareerd? Dan krijg je van VVN afd. Maasland een kleine attentie. Voor de wachtenden staat warme chocolademelk en erwtensoep klaar.

Repair Café verzorgt geheel gratis fietsverlichtingsreparaties (materialen worden gesponsord door ANWB) in de bewaakte fietsenstalling van de gemeente aan de Spoorlaan, tegenover het Centraal Station.

Bike+ repareert verlichting tegen materiaalkosten in hun zaak aan de Obrechtstraat in Oss.

Naast het repareren van de fietsverlichting geven de vrijwilligers ook handige tips over reparatie, verschillende soorten verlichting en veilig verkeer. Er is een doorlopende fiets- en diefstalshow in de overdekte fietsenstalling bij het Centraal Station in Oss en de fietsenstalling bij de Groene Engel waarin aandacht wordt besteed aan diefstalpreventie. Een fietsendief laat zien hoe gemakkelijk het de dieven gemaakt wordt om een fiets te stelen.