Acties

Fietsverlichtingsactie op 11, 24 en 29 oktober in Boxmeer en St. Anthonis

Boxmeerdinsdag 29 oktober 2019

Elzendaal college, Metameer Boxmeer en Stevensbeek en PRO college gaan veilig de weg op.

In de maand oktober kunnen leerlingen van Elzendaalcollege Boxmeer, Metameer Boxmeer en Stevensbeek en Pro College Boxmeer op school hun fietsverlichting laten controleren. De gezamenlijke fietsverlichtingsactie is een samenwerking tussen de genoemde middelbare scholen, gemeente Boxmeer en Sint Anthonis, politie en diverse fietsenmakers uit de regio.

De leerlingen worden bewust gemaakt van hun kwetsbaarheid in het donker. “Dit doen we onder andere door tijdens de mentorles in gesprek te gaan met onze leerlingen”, vertelt Ellen van der Straaten van Elzendaalcollege Boxmeer. “We laten hen vooral inzien wat er kan gebeuren wanneer je niet goed zichtbaar bent. Ook bespreken we het gebruik van de telefoon op de fiets.”

Fietscontroles

Op vrijdag 11 oktober controleren Profile Marc Ermens en Rob’s Tweewielers de fietsverlichting op het Elzendaalcollege. Donderdag 24 oktober is de controle van de fietsverlichting bij Metameer Boxmeer én Stevensbeek. In Boxmeer voeren fietsenmakers Gerard Kocken en Maurix Tweewielers de controles uit, in Stevensbeek Thijs Hendriks tweewielers en Het Fietsenhuis Theo Aben. Op Dinsdag 29 oktober kunnen de leerlingen van Pro College de verlichting laten controleren door Rob’s Tweewielers.

De fietsenmakers wijzen de leerlingen op eventuele gebreken. Ze kunnen in diezelfde week kleine reparaties aan hun fietsverlichting laten uitvoeren door de aangesloten fietsenmakers. De kosten voor de onderdelen, zoals de batterijen van de fietsverlichting, zijn voor rekening van gemeente Boxmeer en gemeente Sint Anthonis. Leerlingen waarvan de fiets teveel mankementen heeft, ontvangen een kortingsbon voor een van deze fietsenmakers.