Acties

Cuijk Kei Goed op 12 juni: laat je afleiden, kom slippen en meer!

Cuijkzondag 12 juni 2016

Cuijk Kei Goed is een begrip in de regio en trekt jaarlijks vele duizenden bezoekers. Dit jaar staat de gezellige braderie in het teken van verkeersveiligheid. Van een slipcursus, tot vrachtwagen rijden en via Virtual Reality ervaren hoe je omgaat met afleiding in de auto. Er is op 12 juni in Cuijk genoeg te beleven!

Afleiding ervaren

Tijdens Cuijk Kei Goed krijgen bezoekers de mogelijkheid om op een heuse slipbaan te ondervinden hoe het is om in een slip te raken. Bezoekers die in het bezit zijn van een autorijbewijs mogen deze dag ook eens achter het stuur van een vrachtwagen kruipen en ervaren waar een vrachtwagenchauffeur dagelijks mee te maken krijgt. De Verkeersongevallendienst van de politie laat zien welke taken de dienst uitvoert na een ongeval. Ook wordt onder meer uitleg gegeven over wat de gereden snelheid doet met de remweg. Tijdens dit evenement kunnen bezoekers met behulp van een virtual reality bril ervaren hoe het is om afgeleid te raken tijdens het autorijden. Daarnaast kunnen zij de belofte doen om hun ogen op de weg te houden. Als een bezoeker de dat tijdens het evenement doet, krijgt hij/zij een virual reality bril mee naar huis om thuis bijvoorbeeld de Shotgun-app te spelen. Alles met als doel om weggebruikers veiliger en alerter de weg op te laten gaan.

Promoteam NUL

Het Promoteam NUL maakt weggebruikers op speelse wijze bewust van de gevaren van afleiding is het verkeer. Bezoekers kunnen op interactieve fiets- en autosturen verkeerstesten en een reactietest afleggen. Ook kunnen bezoekers op de foto met een metershoge NUL in de kleuren van de Brabantse vlag. Hiermee kunnen zij laten zien dat zij hun steentje willen bijdragen aan de verkeersveiligheid.

Trials

Het voorlichtingsteam Trials is er ook bij. Dat zet zich in om zoveel mogelijk jongeren gebruik te laten maken van Trials: The Ultimale Driving Test voor automobilisten van 18 tot 28 jaar. Tijdens een Trials-dag ervaren jonge bestuurders de gevaren van het verkeer op een circuit en gaan vervolgens bewuster de weg op. Op deze manier hopen ze flink wat persoonlijke en materiele schade te voorkomen, op korte en op lange termijn. Tijdens het evenement krijgen jongeren en hun ouders uitleg over de Trials-dag en kunnen zij zich hiervoor aanmelden.