Acties

Caravantraining op 10 juni in Boxmeer

Boxmeervrijdag 10 juni 2016

Boxmeer houdt een cursus theorie en praktijk, en dan voor caravanrijders. Die is op 10 juni. Tijdens deze caravantraining krijgen de deelnemers eerst theorie, waarna ze met hun eigen auto en caravan kennis en vaardigheden in de praktijk gaan oefenen. Begin het nieuwe kampeerseizoen goed en doe mee.

De gemeente houdt de training in samenwerking met verzekeringsmaatschappij ZLM. Deelnemers leren in drie uur van een deskundige instructeur alles wat van belang is voor het rijden met een caravan. Van de voorbereiding en controle voordat de reis begint, tot het parkeren van de caravan. Ook lastige manoeuvres en veilig een noodstop maken komen aan bod. Dat gebeurt allemaal in de eigen auto en caravan. Neem vooral de partner of een andere bijrijder mee. Samen leer je meer en bestuurder en bijrijder kunnen elkaar nuttige aanwijzingen geven.

Aanmelden

Er is plaats voor acht caravans per dagdeel. ’s Morgens is dat van 8.30 tot 12.00 uur en ’s middags van 13.00 tot 16.30 uur. De inschrijvingen worden op volgorde van binnenkomst verwerkt. Aanmelden kan tot 3 juni door een e-mail te sturen naar preventie@zlm.nl. Geef hierin aan de keuze voor het ochtend- of middagprogramma, of er een bijrijder meedoet en uiteraard de contactgegevens. Telefonisch aanmelden kan ook via (0113) 238 898. Het programma volgt na inschrijving per post of e-mail.