Acties

Brabantse kick-off Fietsmodus campagne 13 oktober in Veldhoven

Veldhovendonderdag 13 oktober 2016

Zet de Fietsmodus aan en win prijzen!

Offline is stukken veiliger. Met die boodschap is donderdag 13 oktober de Brabantse kick-off van de Fietsmodus campagne in Veldhoven. Dat gebeurt op het schoolplein van het Sondervick College. En kijk die dag niet vreemd op als je jongeren in vreemde pakken ziet fietsen!

Wethouder Hans van de Looij van onderwijs en jeugd steekt als officieel startmoment om 11 uur de stekker in de Brabantse deelname aan de Fietsmodus campagne. Letterlijk, want binnen een minuut na deze handeling staat er een gigantische inflatable op het schoolplein, zo eentje waar je echt niet omheen kan.

Waar je ook niet omheen kunt: bellen/sms-en/appen op de fiets is levensgevaarlijk! Geen smartphone gebruiken terwijl je fietst zorgt voor minder verkeersongelukken. De Fietsmodus-app stimuleert dit gedrag en zorgt daarmee dat steeds meer jongeren hun ogen op de weg houden en bijdragen aan het doel van NUL verkeersdoden in Brabant.

De uitdaging

Hoe zou je wél veilig kunnen appen/bellen/pokémon vangen op de fiets? Een pak dat beschermt na een val is misschien een oplossing. De leerlingen van de vijf klassen van het Sondervick College testen het op 13 oktober! Ze ontwerpen een fietsen-en-appen-is-levensgevaarlijk-beschermpak en leggen een parcours op de fiets af. En dat terwijl ze ingewikkelde handelingen op hun mobieltje verrichten. De truc is natuurlijk dat ze daar ongedeerd vanaf komen. Er zijn prijzen voor het meest originele/beste pak én voor degene die het parcours feilloos aflegt en de opdrachten het beste weet te volbrengen.

Doe mee en win

winVijf klassen van het Sondervick College doen mee aan deze kick-off. Omdat fietsen in de Fietsmodus veiliger is, maar ook omdat er iets te winnen valt. Dat geldt voor álle jongeren die meerdere dagen de Fietsmodus-app aanzetten en tijdens het fietsen hun smartphone niet gebruiken. Daarmee sparen ze punten en maken kans op aantrekkelijke prijzen, waaronder Pathé bioscoopkaartjes, Fresh ’n Rebel speakerboxjes en een Veloretti fiets. Ze kunnen ook gezamenlijk punten sparen. Als ze hun school selecteren in de app, dan tellen alle verzamelde punten ook automatisch mee voor een kans op een 538 (XXL) DJ’s on tour schoolfeest. In Veldhoven krijgen in elk geval álle leerlingen die de Fietsmodus-app downloaden een presentje.