Acties

Actieweek Nieuwendijk: 6 tot en met 12 juni

Nieuwendijkzondag 12 juni 2016

Kindcentra en basisscholen in de gemeente Werkendam maken ouders en kinderen bewust van eigen verkeersgedrag in het verkeer. Niet alleen in de auto, maar ook op de fiets en wandelend (met kinderen)!

Tijdens de Werkendamse verkeersactieweek ‘Onderweg let ik op!’ (6 tot en met 12 juni) stimuleren kindcentra en basisscholen ‘hun’ ouders , kinderen en andere geïnteresseerden hun ogen op de weg te houden. Dat is dan ook het doel van deze actie: ouders en andere opvoeders (en oudere kinderen) bewustmaken van hun eigen verkeersgedrag én tips geven zodat ook zij hun aandacht op de weg houden! Het gaat om alertheid en opletten in de auto, op de fiets en als voetganger (met kind(eren), kinderen die buitenspelen of die zelfstandig op weg zijn in het verkeer). Je moet in het verkeer tenslotte steeds de situatie in je opnemen, het zogenaamde ‘scannen’.

Alle kindcentra en basisscholen van de Werkendamse kernen (Werkendam, Nieuwendijk, Sleeuwijk, Hank en Dussen) zijn van harte uitgenodigd mee te doen. Actielocaties worden door Edux Onderwijspartners in samenwerking met de gemeente via een flyer en actiepakket gestimuleerd mooie initiatieven te ontplooien!

Datum: 6 tot en met 12 juni 2016
Locatie: Nieuwendijk