Acties

Alcokart en Ongevallensimulator op 19 mei in Veldhoven

Veldhovenvrijdag 19 mei 2017

In het centrum van Veldhoven, op het Meiveld zijn op 19 mei de Responsible Young Drivers (RYD) te vinden. Hier kun je karten met drank op! Het is niet zomaar een kart maar een speciale ‘promillekart’ waarmee de effecten van alcohol in het verkeer ervaren kunnen worden. De kart kan op afstand in de stand “rijden onder invloed” worden gezet.

Hierdoor zal de kart reageren alsof de bestuurder onder invloed van alcohol is. Jongeren kunnen zo op een speelse en veilige manier ervaren wat de gevaren en gevolgen zijn van rijden onder invloed.

Daarnaast is er ook een heuse ongevallensimulator. De ongevallensimulator is een ware auto ongeluk cursus. Tijdens een auto ongeluk valt er niet meer helder na te denken. Wat moet je doen? Waar ga je heen? Waar moet je op letten? Je stapt in de ongevallensimulator en gaat met de auto 180 graden draaien. Nadat de auto een ware ‘roll-over’ heeft nagebootst, wordt er stap voor stap uitgelegd hoe je uit deze situatie moet komen. Een ongevallensimulator redt levens!