Zoek een actie bij jou in de buurt

Kick-off project ‘AUTO TE WATER’

Ine Van Aarssen - Oss - Automobilist

IMG_5826pers

Op zaterdagmiddag 23 november 2013 vond de officiële presentatie plaats van het project ‘Auto te Water’ in het wedstrijdbad van Oss.

In samenwerking met Reddingsbrigade Oss (RBO) heeft VVN afd. Maasland (regio Oss) dit project gerealiseerd. Beide organisaties streven naar een verhoogde veiligheid. Onderzoek toont aan dat voorlichting, oefening en daardoor bewustwording, het aantal ongevallen met een auto te water met 30% kan doen afnemen. Jaarlijks komen bij het te water raken van auto’s circa 50 personen om het leven.

Veilig Verkeer Nederland afdeling Maasland (regio Oss) stelt een demowagen ter beschikking aan de Reddingsbrigade Oss en faciliteert bij het verstrekken van lesmaterialen aan de hulpverleners.

Overdracht project:
Het project werd door de voorzitter van VVN afd. Maasland, regio Oss (Jurriën van der Veer) symbolisch overgedragen aan de voorzitter van de Reddingsbrigade Oss (Alphons Bakker) door het overhandigen van instructiemappen en lesmateriaal voor de cursisten.

Als ambassadeur van de campagne ‘Help Brabant op weg naar NUL verkeersdoden!’ gaf wethouder De Bruijn (Oss), samen met wethouder Wijdeven (Bernheze) het goede voorbeeld door aan deze cursus deel te nemen.

Na eerst de theorieles gevolgd te hebben namen beide wethouders plaats in de auto. Burgemeester Augusteijn (Maasdonk) duwde samen met de voorzitter van VVN afd. Maasland en de voorzitter van RBO, de auto in het water. Dit uiteraard onder begeleiding van leden van de RBO. Beide sportieve wethouders vonden het een leerzame ervaring. Na afloop gingen zij nogmaals in de auto te water, maar deze keer geblindeerd. Dit om te ervaren wat te doen in het geval de auto te water raakt in troebel water. Hierna volgden nog diverse belangstellenden, waaronder leden van brandweer Megen.

Geïnteresseerden kunnen zich opgeven om deel te nemen aan de theorie- en praktijkles ‘AUTO TE WATER’ bij RBO via autotewater@reddingsbrigadeoss.nl Zij ontvangen dan alle informatie over de cursus. Voor deze cursus wordt een vergoeding in rekening gebracht. Met het oog op de komende feestdagen zijn hiervoor ook cadeaubonnen te verkrijgen via bovenstaand mailadres.

VVN afd. Maasland (regio Oss) blijft zich inzetten voor de campagne ‘Help Brabant op weg naar NUL verkeersdoden!’. Dankzij het blijvend enthousiasme van de betrokkenen blijven wij ‘van de NUL een punt’ maken!’

6 mensen vinden dit leuk
INGEZONDEN DOOR:

Ine Van Aarssen, Oss

”secretaris VVN afd. Maasland (regio Oss)”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*